ua en ru

ЗВР України на 3 травня знизилися з початку року всього на 130 млн дол., - Литвицький

Золотовалютні резерви (ЗВР) за станом на 3 травня 2012 р. показали з початку року зниження всього на приблизно 130 млн дол. Про це на прес-конференції повідомив керівник групи радників глави Національного банку України (НБУ) Валерій Литвицький, передає кореспондент РБК-Україна.

Нагадаємо, на початок року обсяг ЗВР становив 31,794 млрд дол. Таким чином, на даний момент резерви становлять близько 31,664 млрд дол.

Литвицький підкреслив, що скорочення валютних резервів з початку року виявилося значно меншим експертних оцінок. За його словами, цьому сприяла стабілізація і невелике скорочення попиту населення на валюту на готівковому ринку, валютно-курсова стабільність, поповнення резервів Мінфіном за рахунок розміщення валютних ОВДП і самостійні дії "Нафтогазу" на міжбанківському валютному ринку.

"За І квартал скорочення склало всього лише 667 млн проти прогнозних оцінок у 3,3 млрд дол.", - відзначив керівник групи радників.

Нагадаємо, на 27 квітня ЗВР становили 31,622 млрд дол. У березні золотовалютні резерви виросли на 0,2% - до 31,129 млрд дол.