ua en ru

Зурабов: Робота по демаркації українсько-російського кордону найближчим часом буде відбуватися безпосередньо на місцевості

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов заявляє, що робота з демаркації українсько-російського кордону вже розпочалася і найближчим часом вона відбуватиметься безпосередньо на місцевості, передає радіо "Свобода".

"Робота з демаркації розпочалася, буквально найближчим часом відбудеться виїзд спільної російсько-української групи вже безпосередньо на кордон. І робота розпочнеться в польових умовах", - сказав посол журналістам в суботу в Києві.

За його словами, наразі робота з демаркації набула технічного характеру, зокрема, триває робота з мапами.

Михайло Зурабов також зазначив, що у російської сторони "немає побоювань і тривог, що робота йде не в тому темпі, в якому хотілося б".

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович під час другого українсько-російського міжрегіонального економічного форуму, який відбувався в Донецьку під патронатом Президентів України і Росії, відзначив важливість прискорення процесу демаркації українсько-російського кордону.

"Дієвим інструментом налагодження торгово-економічних зв'язків прикордонних територій, переконаний, стане полегшення проходження митних процедур. У зв'язку з цим, вважаю важливим прискорити процес демаркації українсько-російського державного кордону, а також належного облаштування пунктів пропуску", - сказав Янукович.