ua en ru

Україна і В'єтнам планує активне співробітництво в галузі сільського господарства

Україна і В'єтнам планує активне співробітництво в галузі сільського господарства. Про це повідомив в ході прес-конференції прем'єр-міністр Соціалістичної Республіки В'єтнам Нгуєн Тан Зунг, передає кореспондент РБК-Україна.
"Галузь сільського господарства для обох країн має багато переваг, також це традиційна сфера співробітництва між В'єтнамом та Україною. У першу чергу, ми повинні збільшити товарообіг між двома нашими країнами щодо сільськогосподарської продукції. Для того щоб розвивати співпрацю в сільському господарстві необхідно сприяти торгівлі сільгосп і морепродуктами між країнами", - сказав Зунг.
Крім того, за його словами, на засіданні міжурядової комісії сторони домовилися про те, що необхідно укласти міжурядовий протокол про карантин рослин, а також необхідність укладення угоди про визнання і відповідно якості. "Тим самим, створюючи умови для розвитку торгівлі в сільському господарстві. Другий напрямок співпраці - розвиток співробітництва між підприємцями двох країн і створення спільних підприємств з виробництва сільгосппродукції", - резюмував Зунг.

Раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр України Микола Азаров і прем'єр-міністр В'єтнаму обговорили можливість початку переговорів щодо створення ЗВТ.