ua en ru

Зубко анонсував збільшення фінансування "теплих" кредитів в 2018 році

Зубко анонсував збільшення фінансування "теплих" кредитів в 2018 році Фото: Геннадій Зубко (kmu.gov.ua)

Банки і ОСББ вимагають більше грошей спрямовувати на енергомодернізацію будинків

У 2018 році в бюджет буде закладено більше коштів для фінансування "теплих" кредитів для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Про це заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко в ефірі "5 каналу".

"Що стосується "теплих" кредитів завжди стояло питання кого більше фінансувати - ОСББ, або індивідуальних власників. На жаль, у перші роки саме від ОСББ були такі невеликі запити по установці дверей або вікон, але зараз ми вже маємо рух від ОСББ по повній энергомодернизации будинків. І банки і ОСББ вимагають більше грошей спрямовувати на це напрям. Тому в наступному році ми передбачимо більше фінансування з "теплим" кредитами", - заявив Зубко.

Нагадаємо, в кінці серпня повідомлялося, що з початку дії програми "теплих" кредитів українці залучили більше 4 млрд гривень на енергоефективність.

"З жовтня 2014 року і донині близько 320 тис. сімей скористалися урядовою програмою "теплих" кредитів на загальну суму понад 4 млрд гривень", - йдеться в повідомленні Держагентства з енергоефективності та енергозбереження України.