ua en ru

ЗТМК в березні 2014 р. збільшив виробництво титанової губки на 8,8% - до 505 т

ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", (входить в Group DF), в березні 2014 р. порівняно з лютим 2014 р.) збільшило виробництво титанової губки на 8,8% з 464 до 505 т.

ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", (входить в Group DF), в березні 2014 р. порівняно з лютим 2014 р.) збільшило виробництво титанової губки на 8,8% з 464 до 505 т. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

"Підприємство повністю виконало виробничий план. В березні збільшили не тільки обсяги виробництва титанової губки, але і на 43% збільшили збут. Відвантажили клієнтам 528 т. Позитивних показників вдалося досягти завдяки підвищенню попиту на губчастий титан на світовому ринку. Ми готові адекватно попиту і далі нарощувати своє виробництво" , - прокоментував директор ТОВ "ЗТМК" Володимир Сивак.

Загальний обсяг виробництва титанової губки в першому кварталі 2014 р. склав 1524 т.

За словами Сівака, для нарощування обсягів виробництва титанової губки підприємство продовжує реалізацію програми модернізації, раніше оголошену Group DF.

В кінці 2012 року компанія "ТолексісТрейдинг Лімітед" (входить в Group DF), перемогла в конкурсі з відбору недержавних учасників ЗТМК, і в 2013 р. отримала 49% частку в статутному капіталі ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат". За договором, який "ТолексісТрейдинг Лімітед" підписав з ФДМУ, одержувач 49%-ї частки в ТОВ "ЗТМК" зобов'язаний внести 110 млн дол. на реалізацію низки інвестиційних проектів на підприємстві.

Програма модернізації ЗТМК передбачає поетапні інвестиції в будівництво нових потужностей по випуску титанової губки, які в результаті будуть збільшені до 40 тис. т у рік. Такі потужності дозволять Україні збільшити частку у світовому виробництві з нинішніх 5 до 14%.

"Запорізький титано-магнієвий комбінат" - єдиний в Україні та Європі виробник губчастого титану. ТОВ "ЗТМК" створено згідно з постановою Кабінету міністрів України №955 від 3 жовтня 2012 р. для залучення інвестицій у підприємство. Цілісний майновий комплекс ДП "ЗТМК" внесено в статутний капітал ТОВ "ЗТМК". 51% частка в статутному капіталі товариства знаходиться у власності держави, а 49% частку придбала група компаній Group DF.

Group DF - диверсифікована міжнародна група компаній, яка здійснює свою діяльність у ряді країн Європи і Азії. Основними напрямками діяльності групи є азотний, титановий, газовий і банківський бізнес. Інші сфери діяльності групи в даний час включають агробізнес, медійний бізнес, содовий бізнес, розвиток енергетичної інфраструктури та нерухомість.