ua en ru

В зоні ООС почали ремонт Південно-Донбаського водоводу

В зоні ООС почали ремонт Південно-Донбаського водоводу Ілюстративне фото (facebook.com/pressjfo.news)

Водовід забезпечує водою сотні тисяч жителів по обидві сторони лінії розмежування

У Донецькій області почали розмінування місцевості та ремонт пошкодженого Південно-Донбаського водоводу. Про це йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру операції Об'єднаних сил у Facebook.

Повідомляється, що в результаті обстрілів на ділянці Південно-Донбаського водогону стався прорив, що поставило під загрозу водопостачання сотень тисяч жителів Вугледара, Докучаєвська, Новотроїцького, Волновахи і Маріуполя. Втрати води досягають 1500 кубометрів на годину.

Ремонти ускладнювались тим, що місце пориву знаходиться в зоні досяжності обстрілу, а також можливої наявності мін і боєприпасів, що не вибухнули. На даний момент під контролем української сторони проводяться ремонтні роботи на водогоні.

В зоні ООС почали ремонт Південно-Донбаського водоводу

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що бойовики на Донбасі дали гарантії безпеки для проведення ремонту на ряді об'єктів.

Також на цьому тижні стало відомо, що на фенольному заводі під Торецьком завершився перший етап ремонтів на шламонакопичувачі. Зазначимо, через ситуацію на фенольному заводі раніше неодноразово українська сторона і міжнародні експерти заявляли про загрозу екологічної катастрофи.