ua en ru

Наєв: на фенольному заводі під Торецьком завершилися перші ремонти

Наєв: на фенольному заводі під Торецьком завершилися перші ремонти Фото: Сергій Наєв (facebook.com/pressjfo.news)

Ремонт дамби шламонакопичувача дозволить уникнути екологічної катастрофи

На фенольному заводі під Торецьком завершився перший етап ремонтів на шламонакопичувачі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру ООС у Facebook.

За словами командувача Об'єднаними силами Сергія Наєва, на сьогодні успішно завершили першу чергу ремонтно-відновлювальних робіт на шламонакопичувачі промислових відходів фенольного заводу в Новгородському. Також є перспектива продовжити ремонт з 1 вересня.

Наєв також зазначив, що ремонт шламонакопичувача дозволить уникнути екологічної катастрофи з витоком високотоксичних речовин, використовуваних у процесі виробництва.

Нагадаємо, раніше Наєв заявив, що бойовики на Донбасі дали гарантії безпеки для проведення ремонту на ряді об'єктів.

Зазначимо, через ситуацію на фенольному заводі раніше неодноразово українська сторона і міжнародні експерти заявляли про загрозу екологічної катастрофи.

Тут у шламонакопичувачі зібралося десятки тонн рідких відходів, що містять фенол, нафталін, формальдегід, сірчану кислоту, нафтопродукти та інші хімічні сполуки. Переповнення накопичувача загрожує проривом дамби і затопленням отруйними відходами селища Новгородське, а також потраплянням їх до річки Кривий Торець.