ua en ru

В зоні АТО троє військовослужбовців отримали поранення, - штаб

В зоні АТО троє військовослужбовців отримали поранення, - штаб Фото: ЗСУ

Всього в зоні АТО було зафіксовано 22 обстрілу, з них 9 - із забороненого озброєння

За станом на 18:00 17 червня 2017 року в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) троє українських військовослужбовців отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО Facebook.

за інформацією штабу АТО, за день було зафіксовано 22 обстрілу позицій сил АТО, з них 9 було здійснено з забороненого мінськими угодами зброї.

Так, на Приморському напрямку бойовики з використання мінометів калібру 120 мм, вели вогонь по позиціях сил АТО поблизу Гранітного і Чермалыка. Крім того, в районі Павлополя, Славного і Гнутово бойовики здійснювали обстріли опорних пунктів ЗС України з гранатометів різних модифікацій і стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку з 152-мм артилерійських систем бойовики відкривали вогонь по оборонним укріпленням українських військовослужбовців в районі Авдіївки. З такого ж озброєння сепаратисти обстріляли ділянка території неподалік населеного пункту Калинове. Крім того, бойовики здійснили понад 20 пострілів з танка по позиціях сил АТО біля Авдіївки. Дещо пізніше супротивник з великокаліберних кулеметів і гранатометів обстрілював підрозділи сил АТО в районі Верхньоторецької. Неподалік Зайцево бойовики били з озброєння БМП. А у Кам'янки окупанти застосовували протитанковий ракетний комплекс і стрілецьку зброю різних калібрів.

На Луганському напрямку бойовики з піхотного озброєння відкривали вогонь невисокої щільності по опорним пунктам сил АТО поблизу Станиці Луганської, Новоолександрівки і Катеринівки. Помітно активізувався противник на цьому напрямку вже у другій половині дня. Зокрема, позиції ВСУ в районі Кримського і Катеринівки неодноразово потрапляли під ворожий вогонь з 120-мм мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Зведення прес-центру штабу АТО за день станом на 18.00 годину 17 червня 2017 року Оперативна обстановка у районі проведення медич...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 17 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше в Міноборони України повідомляли, що за минулу добу на Донбасі один український військовослужбовців загинув, ще троє отримали поранення.