ua en ru

У зоні АТО немає тенденцій до загострення, - штаб

У зоні АТО немає тенденцій до загострення, - штаб Фото: українські бійці (mil.gov.ua)

Основна активність бойовиків зазвичай фіксується після 18:00

Штаб антитерористичної операції (АТО) заявляє про відсутність у зоні АТО тенденцій до загострення. Про це штаб повідомляє на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"У зоні АТО упродовж дня не відмічалось тенденцій до загострення обстановки. За своєю типовою тактикою, російсько-окупаційні угруповання вдень здійснюють до 10 обстрілів українських позицій і, здебільшого, це легке озброєння. Основна активність бандитів зазвичай фіксується після 18 години", - наголошується у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні з опівночі і до 18:00 на Луганському напрямку бойовики зі стрілецької зброї відкривали вогонь по українських укріпленнях на підступах до Новоолександрівки. А по опорних пунктах у Кримському та Новотошківському били ворожі гранатомети.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 3 серпня 2017 року У зоні АТО упродовж дня не відмічалось тенденцій до за...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 3 серпня 2017 р.

На Маріупольському напрямку, близько 14:00, противник випустив 8 мін калібру 82 міліметри неподалік Павлополя. А на Донецькому напрямку злочинці з гранатомету обстріляли шахту Бутівку.

"У відповідь на провокації незаконних збройних формувань сили АТО оперативно відкривали вогонь у відповідь, тож вогневе протистояння було не тривалим… Незважаючи на літню спеку, лінія української оборони продовжує вдосконалюватись. Наші бійці перебувають у повній бойовій готовності і морально готові дати жорстку і швидку відповідь ворогу у будь яку частину доби", - сказано у повідомленні штабу.

Нагадаємо, в зоні АТО на Донбасі за минулу добу в результаті бойових дій ніхто не постраждав.