ua en ru

У зоні АТО за добу зафіксовано проліт 7 безпілотників бойовиків, - АПУ

У зоні АТО за добу зафіксовано проліт 7 безпілотників бойовиків, - АПУ Фото: полковник Андрій Лисенко

Трохи розширилося географія бойових дій у донецькому напрямку

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) за минулу добу зафіксовано проліт 7 безпілотників бойовиків. Про це сьогодні в ході брифінгу заявив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора в зоні АТО було зафіксовано 7 прольотів безпілотних літальних апаратів ворога", - заявив Лисенко.

За його словами, на Маріупольському напрямку тривають сутички в н.п. Широкине. "Противник веде вогонь в основному зі стрілецької зброї, але при цьому зафіксовано обстріл наших позицій зі 122 мм артилерії, яку бойовики тримають в окупованій Саханці", - зазначив Лисенко.

На Донецькому напрямку противник дедалі активніше підтягує до лінії зіткнення в районі Донецька важке озброєння, а саме 122 мм і 152 мм гармати і танки. "Трохи розширилася і географія бойових дій. Крім району аеропорту, перестрілки тривають південніше - в районі Мар'їнки і північніше - близько Кам'янки. У передмістях Горлівки та Світлодарська противник вів вогонь по наших позиціях з БМП, танка і 120 мм міномета", - уточнив спікер АПУ з питань АТО.

За його словами, на Луганському напрямку відбулася серія збройних провокацій у районі м. Щастя, а також на різних ділянках поблизу Бахмутівської траси. "Зокрема, у селищі Гірське в результаті мінометного обстрілу бойовиків зруйновано житловий будинок", - зазначив Лисенко.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу поранено двох військових, загиблих немає.