ua en ru

У зоні АТО скоротилася кількість обстрілів блокпостів ДПСУ

У зоні АТО скоротилася кількість обстрілів блокпостів ДПСУ Фото: Олег Слободян

У результаті мінометного обстрілу "Мар'їнки" ніхто не постраждав

У зоні проведення антитерористичної операції із 27 серпня зменшилася активність обстрілів російсько-терористичними військами блокпостів, де прикордонники несуть службу спільно з військовослужбовцями Збройних сил України. Про це сьогодні під час брифінгу заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив Слободян, із 27 серпня українські прикордонники в 7 випадках зазнавали обстрілів з боку російсько-терористичних військ. Минулого тижня їх було 23. Крім того, зі стрілецької зброї, гранатометів і мінометів протягом тижня зазнавав обстрілів блокпост "Мар'їнка".

"Тільки протягом поточної доби російсько-терористичні війська з мінометів обстріляли блокпост "Мар'їнка", на якому прикордонники несуть службу спільно з військовослужбовцями Збройних сил України. Обстріл вівся з населеного пункту Олександрівка, який контролюється незаконними збройними формуваннями. Під час обстрілу ніхто з українських захисників не постраждав", - додав Слободян.

Крім того, із 27 серпня у смузі безпеки уздовж лінії бойових зіткнень прикордонники зафіксували 12 безпілотних літальних апаратів. Минулого тижня їх було 19. "Літальні апарати були відслідковані практично у всіх районах уздовж лінії бойових зіткнень", - уточнив помічник голови ДПСУ.

Нагадаємо, напередодні ОБСЄ зафіксувала скупчення важкої техніки бойовиків ДНР.