ua en ru

В зоні АТО бойовики використовують українську символіку для створення фейкових новин

В зоні АТО бойовики використовують українську символіку для створення фейкових новин Фото: проросійський бойовик ДНР (vk.com/sdd_sevastopol)

Окупанти усіляко намагаються спровокувати українських військових

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) російські пропагандисти використовують державні символи України для створення фейкових новин. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"З доповіді спостерігача стало відомо, що на тій стороні видно невелику частину БМП (бойовиків, - ред.), і біля фари - український прапор. Я так думаю, що це буде, скоріш за все, провокація", - повідомляє військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ) Роман.

За його словами, бойовики можуть найближчим часом стріляти по мирному населенню, а потім розповідати, що обстріли здійснили українські війська.

"Це свідчить про те, що у противника моральності немає ніякої", - зазначає військовий.

Його побратим Богдан додає, що провокації здійснюються з "сірої зони", яка розташована на відстані 800-1000 метрів від позицій ЗСУ. Стріляють з мінометів та кулеметів поблизу будинків місцевого населення.

Українські військові на провокації не відповідають.

У штабі АТО зазначають, що такі провокації пов’язані із проведенням, в межах Мюнхенської конференції 16-18 лютого зустрічі "Нормандської четвірки", під час якої, зокрема, розглядатиметься питання розміщення миротворчого контингенту ООН на Донбасі.

Нагадаємо, сьогодні, 16 лютого 2018 року, відкривається 54-а Мюнхенська конференція з безпеки, яка триватиме протягом трьох днів. Участь у конференції візьмуть понад 20 керівників держав і урядів, а також глави найбільших міжнародних компаній.