ua en ru

Золотовалютні резерви Росії досягли максимального рівня більш ніж за два з половиною роки - 517,9 млрд долл

Золотовалютні резерви РФ досягли максимального рівня більш ніж за два з половиною роки. Як повідомив сьогодні департамент зовнішніх і суспільних зв'язків Банку Росії, золотовалютні резерви Російської Федерації в їх щотижневому численні на закінчення вказаної дати за період 15-22 квітня 2011 р. виросли на 5,1 млрд дол. і склали 517,9 млрд дол. США. Це їх найвищий показник після 10 жовтня 2008 р., коли золотовалютні резерви РФ в щотижневому численні складали 531,6 млрд дол., повідомляє РБК.
Відзначимо, золотовалютні резерви РФ поступово відновлюються, наближаючись до свого докризового рівня. Історичний максимум золотовалютних (міжнародних) резервів РФ доводиться на 8 серпня 2008 р., коли їх об'єм досяг 598,1 млрд дол. Тим часом їх історичним мінімумом можна вважати показник 10,7 млрд дол., зареєстрований за станом на 2 квітня 1999 р.
До золотовалютних, або міжнародних резервів відносяться зовнішні активи держави, які складаються з іноземної валюти, монетарного золота, спеціальних прав запозичення (SDR), резервної позиції в МВФ і інших високоліквідних фінансових активів. Золотовалютні (міжнародні) резерви РФ знаходяться у розпорядженні Банку Росії і уряду Російської Федерації і можуть бути використані для фінансування дефіциту платіжного балансу, для інтервенцій на валютних ринках або для інших цілей на користь держави.