ua en ru

Золотовалютні резерви Білорусі з початку року зросли в півтора рази

Золотовалютні резерви Білорусі з початку року зросли в півтора рази Фото: злитки золота (publicdomainpictures.net)

Станом на 1 листопада 2017 року вони становили еквівалент 7 млрд 395 млн доларів США

Золотовалютні резерви Білорусії станом на 1 листопада 2017 року становили еквівалент 7 млрд 395 млн доларів США. З початку року резерви зросли на 50%, що в абсолютних цифрах склали 2 млрд 468,1 млн доларів, повідомляє прес-служба Національного банку республіки.

"Збільшенню міжнародних резервних активів у жовтні сприяло надходження іноземної валюти в бюджет, включаючи кошти чергового траншу кредиту Євразійського фонду стабілізації і розвитку (ЕФСР), експортні мита на нафту і нафтопродукти. Позитивний вплив на зростання резервів також зробило надходження коштів від продажу Нацбанком облігацій, номінованих в іноземній валюті, і купівля іноземної валюти на торгах ВАТ "Білоруська валютно-фондова біржа", - йдеться в повідомленні.

При цьому зазначено, що в жовтні були виконані зовнішні і внутрішні зобов'язання в іноземній валюті на суму близько 700 млн доларів.

Нагадаємо, у червні 2017 року Нацбанк Білорусі оголосив про відмову від включення російських рублів до складу резервних активів в іноземній валюті. Тоді обсяг золотовалютних резервів НБРБ оцінювався в 5,239 млрд доларів за стандартом МВФ.