ua en ru

Золото на біржі COMEX подорожчало з початку тижня більш ніж на 45 дол./унція і помітно перевищила ціну платини

Золото на біржі COMEX подорожчало з початку поточного тижня більш ніж на 45 дол./унція, а сьогодні вранці ціна його активного ф'ючерсу (грудень) досягла нового історичного рекорду - 1923,7 дол./унція. Цінову позначку 1920 дол. золото на терміновому ринку сьогодні вперше подолало. До сьогоднішнього дня його попередній історичний рекорд, встановлений на торгах 23 серпня ц.р., становив 1917,9 дол./унція.
З початку поточного тижня ціна золота на COMEX виросла приблизно на 2,5% і помітно обігнала ціну платини, перевищивши її за максимальними операціях більш ніж на 1%. Сьогодні вранці максимальна ціна активного ф'ючерсу на платину (жовтень) склала 1900,0 дол./унція. Це її найвищий ціновий показник за два тижні. Так, на торгах 23 серпня ц.р. котирування платини досягли значення 1918,5 дол./унція, що стало тоді найвищим показником більш ніж за три роки.
Ціна золота обігнала ціну платини ще напередодні і сьогодні зберігає впевнене лідерство. Таке неприродне співвідношення цін між платиною і золотом спостерігається в поточному році вже вдруге. Раніше ціна золота перевищила ціну платини приблизно місяць тому - в десятих числах серпня 2011 р.