ua en ru

Жванія: Рішення Кабміну про призупинення підписання УА з ЄС було несподіванкою для фракції ПР

Народний депутат від фракції Партії регіонів, голова комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Давид Жванія заявив, що рішення Кабінету міністрів України про призупинення підписання угоди про асоціацію з ЄС було несподіванкою для Партії регіонів. Про це заявив в інтерв'ю ВВС Україна.

Так, на питання журналіста, чи рішення уряду про призупинення підготовки угоди про асоціацію з ЄС було для нього несподіванкою, Жванія відповів: "Абсолютно. Воно було несподіванкою не тільки для мене, але й, думаю, для всієї фракції".

Він зазначив, що на його думку члени уряду були введені в оману: "Ввести в оману уряд, прописавши, що ми торгуємося за якісь гроші, компенсатори - таке абсолютно могло бути. І я впевнений, що так воно й було".

Разом з тим, він зазначив, що уряд - це колегіальний орган, але 90% людей там займаються сегментарними, технічними завданнями, а політичний сегмент уряду "був монополізований прем'єр-міністром України Миколою Азаровим ще з моменту його призначення".

Тому Жванія вважає, що уряд на чолі з Азаровим має піти у відставку: "Влада не так швидко реагує, як опозиція. Це - системні дії. І відповідальність за них більша. Але ці висновки і дії мають відбутися, я в цьому впевнений. Іншого виходу немає".

На уточнююче питання журналіста про те, чи йдеться про відставку уряду Президентом України Віктором Януковичем ще до Вільнюського саміту, Жванія відповів: "Я думаю, що якщо не відставка, то попередження, що у будь-якому разі буде відставка, має відбутися негайно".