ua en ru

В Житомирській області правоохоронці виявили арсенал зброї

В Житомирській області правоохоронці виявили арсенал зброї Фото: патрони (facebook.com/ato news)

Зброю було знайдено під час обшуку в будинку жителя села Шпичинцы

В Житомирській області 18 липня під час санкціонованого обшуку в будинку жителя села Шпиченці поліцейські виявили та вилучили міні-арсенал зброї. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Повідомляється, що візит поліцейських в будинок 39-річного чоловіка був обумовлений перевіркою інформації про можливе незаконне зберігання ним зброї і боєприпасів.

"Під час обшуку працівники Ружинського відділення поліції виявили міні-арсенал: дві мисливські гладкоствольні рушниці різного калібру, гвинтівка "Мосіна", два ствола з механізмом затвора і гладкоствольну мисливську рушницю та більше сотні патронів", - йдеться в повідомленні.

За словами чоловіка, у нього є зареєстрована в установленому порядку мисливська рушниця, яку він зберігає у відповідності з встановленими правилами і порушень, пов'язаних з цим, не зафіксовано.

Відзначено, що все виявлене зберігалося в схованках по домогосподарству.

За словами 52-річного господаря будинку для власного задоволення.

Проте такі дії кваліфікуються статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Зараз вилучений міні-арсенал направлено на відповідне експертне дослідження, за результатами якого вирішуватиметься питання про притягнення чоловіка до відповідальності.

altalt

Фото: вилучений міні-арсенал зброї (zt.npu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Калайдинке Полтавської області правоохоронці виявили арсенал боєприпасів.