ua en ru

Житомирська митниця за 9 місяців 2011 р. збільшила відрахування до бюджету в 1,5 рази - до 520,4 млн грн

Житомирська митниця за 9 місяців 2011 р. перерахувала до бюджету 520,4 млн грн, що на 164,5 млн грн або в 1,5 рази більше показника аналогічного періоду минулого року. Про це повідомив начальник Житомирської митниці Микола Тимошенко під час нетрадиційної прес-конференції із журналістами та бізнесом Житомирської області, передає прес-служба Держмитслужби України.

За підсумками 9 місяців (без врахування ПММ) Житомирська митниця щоденно перераховує до бюджету на 1 млн грн більше, ніж в минулому році, а саме 3,1 млн грн щодня.
За 9 місяців 2011 року відбулося зростання загального товарообігу у 3,5 рази, який склав 17,2 млрд грн. Без урахування нафтопродуктів товарообіг збільшився на 35 % і склав 6,5 млрд грн. Не беручи до уваги імпорт нафтопродуктів, Житомирська область залишається експортоорієнтованою, адже за 9 місяців має позитивне сальдо зовнішньоторговельного балансу (+821,9 млн грн).

Крім того, начальник Житомирської митниці зазначив: "Підводячи підсумки роботи митниці за 9 місяців поточного року можемо констатувати, що митниця стабільно виконує покладені на неї завдання, адже в загальному рейтингу митних органів митниця посіла 6 місце за показниками перерахування до бюджету митних платежів та 7 місце за показником рівня ефективності впровадження в роботу принципів "Електронної митниці".