ua en ru

Жителям Криму закрили доступ до App Store, але вони змогли обійти заборону

Жителям Криму закрили доступ до магазину додатків для iPhone App Store, але жителі півострова знайшли спосіб, як обійти заборону, передає місцеве видання "Новини Криму".

Як пишуть кримчани в соцмережах, для того, щоб обійти санкції, достатньо в профілі App Id змінити місто на будь кримський. Також може знадобитися відключення функцій геолокаціі. Після цього програми знову можна встановлювати на пристрої Apple.

А ось власникам пристроїв на платформі Android, які бажають отримати доступ до магазину Play Market, зміна міста не допомагає, так як Google визначає розташування користувача за IP-адресою. Щоб обійти санкції, користувачам доводиться завантажувати програми на сторонніх ресурсах, або використовувати всілякі анонімайзери - програми, що дозволяють змінити IP-адресу.

Нагадаємо, Google заблокувала акаунти розробників мобільних додатків Google Play і заборонила кримським користувачам доступ до сервісів Google Apps, Google AdSense і Analytics.

Також практично припинила роботу з кримчанами американська компанія PayPal, що надає послуги електронних грошових переказів та оплати покупок в Інтернеті. Крім того, британська платіжна система Skrill відключила акаунти клієнтів, зареєстрованих на півострові.

18 грудня Євросоюз схвалив новий пакет економічних санкцій щодо Криму. 19 грудня Президент США Барак Обама підписав указ, який забороняє громадянам США і американським компаніям працювати в Криму.