ua en ru

Обама підписав указ про нові санкції щодо Криму

Обама підписав указ про нові санкції щодо Криму

Президент США Барак Обама підписав указ про введення нових санкцій проти Росії, пов'язаних з Кримом. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Білого дому.

"Указ забороняє експорт товарів, технологій або послуг в Крим і забороняє імпорт товарів, технологій і послуг з Криму, а також нові інвестиції в Крим", - йдеться в повідомленні. Указ також надає Міністерству фінансів США право накладати санкції на приватні особи і компанії, що працюють в Криму.

"Я знову закликаю Росію припинити окупацію і спроби анексії Криму, припинити підтримку сепаратистів у східній Україні і виконувати свої зобов'язання згідно з угодами у Мінську", - йдеться в заяві Обами.

За інформацією Мінфіну США, під санкції потрапили 24 громадянина Росії і України, а також кілька компаній, серед яких фонд Marshall Capital Partners Костянтина Малофєєва. У списку опинився і байкерський клуб "Нічні вовки", "Донбаська народна міліція" і партія "Новоросія".

Фонд Marshall Capital Partners включений в список, оскільки його контролює російський підприємець Костянтин Малофєєв, якого звинувачують у спонсоруванні «сепаратистської активності» на сході України і в тісних зв'язках з колишніми керівниками самопроголошеної ДНР Ігорем Стрілецькою (Гиркиным) і Олександром Бородаєм.

Серед фізичних осіб, включених до санкційний список названі "прокурор" Криму Наталія Поклонська, яку звинувачують у здійснення владних функцій в регіоні України, будучи не уповноваженою на це владою країни. На лідерів самопроголошених республік" Донбасу Олега Царьова та Олександра Захарченко влади США поклали відповідальність за акції, які загрожували територіальній цілісності України. Один із командирів підрозділів збройних ополченців Олексій Мозкової потрапив в санкційний список за військову підготовку сепаратистів. Ігоря Безлера США вважають активним координатором диверсійної діяльності на Україні. Козачий отаман Микола Козіцин названий одним з головних організаторів сепаратистських акцій, а голова ради ЛНР Олексій Карякін потрапив в список за підписання меморандуму про об'єднання ЛНР і ДНР.

Нагадаємо, раніше про санкції проти Криму оголосив Євросоюз.