ua en ru

Жителя Сєвєродонецька віддали під суд за антиукраїнські заклики

Жителя Сєвєродонецька віддали під суд за антиукраїнські заклики Фото: зловмисник поширював антиукраїнські заклики в "Вконтакте" (РБК-Україна)

Луганська прокуратура передала справу в суд

Прокуратура Луганської області передала в суд справу жителя Сєвєродонецька, який поширював в інтернеті антиукраїнські заклики. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Слідство встановило, що в лютому 2017 житель Сєвєродонецька систематично розміщував в соціальній мережі "ВКонтакте" тексти, що містять ознаки публічних закликів до проведення акцій громадянської непокори, і підтримки терористичних організацій ЛНР і ДНР, а також заклики до зміни меж території України шляхом визнання терористичних организваций ЛНР і ДНР незалежними республіками і входження їх до складу Російської Федерації

Зараз обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні направлено до суду. Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 5 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки України затримали в Слов'янську Донецької області інформатора терористів так званої ЛНР.