ua en ru

Мешканця Луганської області засудила до 4 років в'язниці за сприяння діяльності ЛНР

Мешканця Луганської області засудила до 4 років в'язниці за сприяння діяльності ЛНР Фото: суд

Засуджений інформував бойовиків ЛНР про дислокацію та маршрути переміщення військової техніки

Старобільський районний суд Луганської області засудив місцевого жителя до 4 років позбавлення волі за сприяння діяльності терористичної організації "Луганська народна республіка". Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Так, розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року вказаний громадянин мобільним зв’язком інформував бойовиків ЛНР про дислокацію та маршрути переміщення військової техніки, місцезнаходження оборонних та фортифікаційних споруд Збройних сил України на території Старобільського району.

Під час досудового розслідування йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"На теперішній час вироком Старобільського районного суду Луганської області чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України та ч. 1 ст. 263 КК України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки", - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, за матеріалами Служби безпеки України (СБУ) Тернопільський міськрайонний суд визнав організатора фінустанови так званої ЛНР винним у фінансуванні тероризму та сприяння діяльності терористичної організації.