ua en ru

У Тернополі засудили фінансиста ЛНР

У Тернополі засудили фінансиста ЛНР Фото: ЛНР

Суд засудив фінансиста до 10 років ув'язнення

За матеріалами Служби безпеки України (СБУ) Тернопільський міськрайонний суд визнав організатора банки так званої ЛНР винним у фінансуванні тероризму та сприяння діяльності терористичної організації. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Співробітники СБУ встановили, що в серпні 2015 сорокарічний фінансист з Луганська Віталій Замуруев заснував небанківську комерційну фірму "РОСФИНГРУПП". Структура згоди з так званого "Державного комітету податків і зборів ЛНР" почала адмініструвати валютно-обмінні операції та грошові перекази, а також забезпечувати інтеграцію тимчасово окупованих територій в рублеву валютну зону.

За інформацією СБУ, очолювана Замуруевым компанія тільки за останні півроку заплатила терористам понад 7 млн гривень в якості плати за дозвіл на здійснення фінансових операцій.

Слідчі СБУ задокументували, що луганчанин брав безпосередню участь у підготовці бойовиками "Порядку ведення господарської діяльності суб'єктами господарювання, які здійснюють валютно-обмінні операції та грошові перекази". Цей "документ" у березні минулого року затвердив так званий "Рада міністрів ЛНР".

Вироком суду Віталія Замуруєва визнано винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) і ч. 2 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України, і заочно засуджений до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Злочинця оголошено в розшук. Рішенням Ради національної безпеки і оборони України заблоковано проведення фінансових операцій підсудного на території країни.

Нагадаємо, співробітники СБУ попередили заподіяння збитків державі у майже 30 млн гривень у районі проведення АТО.