ua en ru

Жителя Київської області засудили на три роки за мінування станції метро

Жителя Київської області засудили на три роки за мінування станції метро Фото: український суд (gp.gov.ua)

Столичний суд виніс вирок за неправдиве повідомлення про бомбу

Вироком Оболонського районного суду в місті Києві, чоловікові, який подзвонив в поліцію і повідомив про замінування станції метро "Оболонь" присудили до трьох років позбавлення волі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Зокрема, повідомляється. що за скоєне правопорушник отримав три роки позбавлення волі з випробувальним терміном півтора року.

Згідно з опублікованою інформацією, анонімний дзвінок у поліцію надійшов ще в середині лютого. Тоді невідомий повідомив про вибухівку на станції київського метро "Оболонь". Прибув на місце події, слідчо-оперативна група територіального управління поліції провела огляд станції. Під час обстеження станції метро вхід і вихід пасажирів обмежили. Для безпеки громадян правоохоронці евакуювали близько 100 осіб. В результаті перевірки фахівці профільних служб не виявили ніяких небезпечних предметів.

Завдяки комплексу розшукових заходів поліцейські встановили особу "жартівника" і затримали його вдома.

Пізніше виявилося, що незадовго до анонімного дзвінка 24-річний лжемінер знаходився в поліцейській ділянці, де на нього склали адміністративний протокол за вчинення насильства в сім'ї. За словами молодого чоловіка, який в той момент перебував у стані алкогольного сп'яніння, неправдиве повідомлення про вибухівку він зробив з хуліганських спонукань.

Під час судового засідання підозрюваний повністю визнав свою провину і розкаявся в скоєному.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в лютому у Києві через повідомлення про "замінування" були закриті станції метро "Майдан Незалежності", "Площа Льва Толстого", "Хрещатик", "Театральна", "Університет", "Палац спорту" і "Золоті ворота".
https://www.rbc.ua/rus/news/kieve-zakryt-ryad-stantsiy-metro-1518948872.html