ua en ru

Мешканці селища Коцюбинське на Київщини досі залишаються без тепла

Мешканці селища Коцюбинське на Київщини досі залишаються без тепла Фото: опалювальний сезон (РБК-Україна)

Деякі споживачі вдаються до зриву пломб та самовільного пуску газу, що є грубим порушенням правил безпеки

Коцюбинське залишається єдиним населеним пунктом Київської області, яке не врегулювало свої відносини з НАК "Нафтогаз України" щодо лімітів природного газу. Заручниками ситуації стали мешканці селища. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Через відсутність підтверджених обсягів природного газу від НАК "Нафтогаз України" для ТОВ "УкрОпт Мастер-Енерго" (смт. Коцюбинське), мешканці селища досі залишаються без опалення та гарячої води. За відсутністю лімітів у теплогенеруючого підприємства ПАТ "Київоблгаз" не має юридичних підстав для розподілу газу.

"Ми цілком готові до запуску. Коли буде заключено договір між тепловиками та НАК "Нафтогаз України" і заведено ліміти, газопостачання буде відновлено протягом двох годин", - повідомив начальник Ірпінської дільниці Києво-Святошинської філії ПАТ "Київоблгаз" Юрій Кишкар.

Деякі споживачі вдаються навіть до зриву пломб та самовільного пуску газу, що є грубим порушенням Правил безпеки газопостачання України та створює загрозу життю та безпеці людей. Одним з таких випадків днями стався в одному з будинків смт Коцюбинське.

"Київоблгаз" пильно стежить та зупиняє такі дії, адже за відсутністю лімітів газорозподільна компанія не має юридичних підстав для розподілу газу і таке споживання, згідно Кодексу газорозподільних систем, вважається несанкціонованим відбором природного газу.