ua en ru

Жеваго продасть частину активів для підтримки ліквідності свого банку, - НБУ

Жеваго продасть частину активів для підтримки ліквідності свого банку, - НБУ Фото: народний депутат і бізнесмен Костянтин Жеваго

За даними регулятора, банк "Фінанси і Кредит" виконав план капіталізації

Акціонер банку "Фінанси та Кредит", Костянтин Жеваго, планує продати частину своїх активів для підтримки та поліпшення ліквідності банку у відповідності з погодженим з Національним банком України (НБУ) графіком. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

У повідомленні йдеться, що у НБУ є дані про таких задокументованих наміри акціонера. Крім того, за словами глави НБУ Валерії Гонтарєвої, які наводить прес-служба, акціонер банку "Фінанси і кредит" Костянтин Жеваго, підтвердив наміри подальшої підтримки банку.

За даними прес-служби НБУ, ПАТ "Банк "Фінанси та кредит" виконало план капіталізації, який є частиною програми оздоровлення банку від 25 травня 2015 р. Програма узгоджена рішенням Комісії НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем.

Прес-служба НБУ також повідомляє про те, що "Фінанси і кредит" покращив показники ліквідності, провів часткову реструктуризацію боргів і вже зменшив обсяг кредитів пов'язаним особам на 3,6 млрд грн. Незважаючи на це, НБУ має намір продовжувати контролювати діяльність банку через куратора. У повідомленні говориться, що якщо банк буде не в змозі виконувати взяті на себе зобов'язання щодо поліпшення ліквідності і регулювання існуючої заборгованості, Нацбанк буде негайно застосовувати відповідні заходи.

Нагадаємо, раніше на позачергових загальних зборах акціонерів банку "Фінанси та кредит" було прийнято рішення збільшити статутний капітал фінустанови до 7,888 млрд грн.