ua en ru

Жертвами зіткнень поліції і протестувальників в Індії стали 19 осіб

Жертвами зіткнень поліції і протестувальників в Індії стали 19 осіб фото: протести в Індії

Уряд Індії задіяло кілька тисяч солдатів для придушення протестів

Уряд Індії задіяло кілька тисяч солдатів для придушення протестів у північній частині країни, які порушили водопостачання столиці. Про це повідомляє поліція штату Харьяна, передає The Daily Mail.

Жертвами зіткнень поліції і протестувальників стали 19 осіб. Більше десятка поліцейських постраждали.

"Сили охорони правопорядку змушені відкривати вогонь по бунтівника, оскільки в останні дні мітинги переросли в масові заворушення, що супроводжуються погромами, грабежами і підпалами", - сказав начальник поліції штату Харьяна Яш Упав Сингал.

Масові маніфестації, що супроводжуються блокадою основних магістралей, проводять вже тиждень представники джатов (етнічна група - прим. корр.), які домагаються від уряду збільшення квот на місця в держапараті і в навчальних закладах.

Ситуацію ускладнює те, що національна столична територія Делі з трьох сторін межує з Харьяной. В результаті після перекриття двох великих шосе і залізничних колій столиця Нью-Делі виявилася відрізаною від сполучення з усіма іншими районами Індії, крім сусіднього штату Уттар-Прадеш.

Найбільш запеклі акції протесту проходять у восьми округах, де зафіксовані спроби підпалів погромів. Там введено комендантську годину, силам безпеки відданий наказ у разі необхідності стріляти без попередження.

Нагадаємо, 13 лютого в Афінах (Греція) тисячі фермерів протестують проти пенсійної та податкової реформи, які необхідні для отримання країною чергового траншу допомоги від Європейського союзу і МВФ.