ua en ru

Дружина Саакашвілі стверджує, що українська влада має намір екстрадувати його в Грузію

Дружина Саакашвілі стверджує, що українська влада має намір екстрадувати його в Грузію Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Сандра Рулофс не вірить у справедливе рішення українського суду

Дружина колишнього голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі Сандра Рулофс вважає, що "український суд несправедливий" і швидше за все йому владою вже продиктоване певне рішення. Про це вона заявила в коментарі грузинськый телекомпанії "Руставі 2" під час трансляції з Києва.

На думку Рулофс, українська влада хоче екстрадувати Саакашвілі в Грузію.

"Можливо, ухвалять рішення про домашній арешт, але все це робиться, щоб виграти час і дочекатися вироку щодо Міші в грузинському суді", - сказала вона.

Дружина Саакашвілі також розповіла, що він продовжує голодування в ізоляторі, але почувається "добре і бадьоро", і додала, що сподівається, що їй дозволять побачитися з чоловіком.

Зазначимо, зараз у Тбіліському міському суді розглядається справа про перевищення Саакашвілі повноважень на посту президента Грузії. Зокрема, йдеться йде про його указ про дострокове звільнення з ув'язнення 4 поліцейських, засуджених за звинуваченням у вбивстві співробітника "Банку Грузії" Сандро Гіргвліані у 2006 році. У суді розглядаються також кримінальні справи проти Саакашвілі в розтраті держкоштів, розпоряджень про силовий розгін мітингу опозиції в 2007 році в Тбілісі і захоплення будівлі телекомпанії "Імеді".

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Грузії стверджує, що не контактувало з Україною з приводу затримання екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі в Києві.