ua en ru

МЗС Грузії стверджує, що не контактував з Україною щодо затримання Саакашвілі

МЗС Грузії стверджує, що не контактував з Україною щодо затримання Саакашвілі Фото: Михайло Саакашівілі (УНІАН)

Співпраця Грузії і України з питання Саакашвілі обмежується правовими рамками

Міністерство закордонних справ (МЗС) Грузії стверджує, що не контактував з Україною з приводу затримання екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі в Києві. Про це повідомляє Грузія Online.

"Співпраця Грузії і України з цього питання (про можливу екстрадицію Саакашвілі в Грузії) обмежується правовими рамками. Якщо з цього питання є комунікація, то вона проводиться відповідними відомствами", - заявив глава МЗС Грузії Михайло Джанелідзе.

Відзначається, що в даний час в Тбіліському міському суді розглядається справа про перевищення Саакашвілі повноважень на посаді президента Грузії.

Зокрема, мова йде про його указ про дострокове звільнення з ув'язнення 4 поліцейських, засуджених за звинуваченням у вбивстві співробітника "Банку Грузії" Сандро Гиргвліані в 2006 році.

У суді розглядаються також кримінальні справи проти Саакашвілі в розтраті держкоштів, розпоряджень про силове розгоні мітингу опозиції в 2007 році в Тбілісі і захоплення будівлі телекомпанії "Імеді".

Нагадаємо раніше повідомлялося, що дату засідання по запобіжний захід для екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі визначить суд після отримання матеріалів від прокурорів.