ua en ru

Залізничники під Мінінфраструктури вимагають звільнити в. о. гендиректора "Укрзалізниці"

Працівники залізниці провели мітинг під будівлею Міністерства інфраструктури України. За словами мітингувальників, вони обурені бездіяльністю СБУ, Мінінфраструктури та Президента України Петра Порошенка в питанні дотримання законності перебування Максима Бланка на посаді виконуючого обов'язки генерального директора "Укрзалізниці" і вимагають його відставки.

Як заявили активісти, Бланк, незважаючи на порушену проти нього кримінальну справу у зв'язку з корупційною діяльністю, продовжує працювати на посаді керівника. "Згідно з випискою з сайту Єдиного держреєстру, він не має права підписувати фінансові документи, скорочувати працівників залізниці та вчиняти будь-які дії від імені підприємства, на сьогоднішній день щомісяця звільняють близько 2 тис. осіб, а до кінця року їх буде 17,5 тисяч", - зазначили залізничники.

Учасники мітингу в своєму зверненні до керівництва країни зазначили, що Бланк більше семи місяців не провадить закупівель для потреб "Укрзалізниці", а рухомий склад вагонів і тепловозів зношений на 90%, що ставить під загрозу безпеку пасажирів і перевезень в цілому.

Таким чином, згідно думку залізничників, нинішній в. о. гендиректора доводить підприємство до банкрутства, щоб передати його за безцінь олігархічним кланам.

Учасники мітингу повідомили, що звернулися до Генеральної прокуратури із заявою про злочин, де викладені всі порушення вчинені Бланком. Також вони анонсували всеукраїнський страйк 20 березня, під час якої на півгодини зупиниться весь залізничний транспорт.

"Таким чином, ми намагаємося привернути увагу до катастрофічної ситуації в галузі, оскільки зволікання у кадровій політиці та проведенні розслідування діяльності Бланка призведе до остаточного знищення стратегічного підприємства", - вважають мітингувальники.

Нагадаємо, в. о. гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк згідно з матеріалами журналістських розслідувань, неодноразово був звинувачений у корупційних діях.