ua en ru

Жебрівський запропонував три моделі місцевих виборів на Донбасі

Жебрівський запропонував три моделі місцевих виборів на Донбасі Фото: Павло Жебрівський

Один з варіантів не проводити вибори взагалі

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський запропонував три моделі поведінки щодо проведення місцевих виборів на Донбасі. Про це він розповів в інтерв'ю ВВС Україна.

"Сьогодні є три моделі поведінки. Перша - не проводити вибори по всій території області. Я вважаю це правильним. Друга - не проводити їх в 40-кілометровій зоні від лінії зіткнення. І третя - не проводити їх прямо на лінії зіткнення. Ми не пробуємо пробити чолом стіну, ми пропонуємо три моделі і говоримо: давайте визначимося. Почуйте не кожного, а хоча б нас. Тобто дискусія з цього приводу триває", - повідомив Жебрівський.

При цьому губернатор підкреслив, що вважає неправильним проведення виборів на Донбасі, поки там тривають бойові дії.

"Є цілий ряд міст, сіл та районів, які обстрілюються якщо не щодня, то, принаймні, раз на тиждень. А будь-які вибори - це зіткнення, напруга, політичне загострення. Додавати до наявних умов війни ще й політичні баталії я вважаю неправильним", - сказав Жебрівський.

Він повідомив, що ділився цією аргументацією з керівництвом країни. На це Президент України Петро Порошенко повідомив, що він думає.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко під час подання тільки призначеного на посаду губернатора Донецької області Павла Жебрівського доручив йому забезпечити проведення чесних і прозорих місцевих виборів у Донецькій області.