ua en ru

Жебрівський: контрпропаганди недостатньо, потрібні реальні зміни

Жебрівський: контрпропаганди недостатньо, потрібні реальні зміни Фото: Павло Жебрівський

Наразі у регіоні працюють над відновленням ретрансляції українського телебачення і радіо

Нині самої контрпропаганди недостатньо, потрібні позитивні зрушення у житті Донецької обл., які б наочно спростували ворожу брехню. Таку думку висловив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в інтерв'ю "Урядовому кур'єру".

"Нині самої контрпропаганди недостатньо. Потрібні позитивні зрушення у житті краю, які б наочно спростували ворожу брехню. Якщо люди сприйматимуть дії української влади не за словами обіцянок, а за результатами конкретних дій, то й ставлення до російської пропаганди буде іншим - зневажливим", - заявив Жебрівський.

Також глава Донецької ОДА зазначив, що велика проблема Донецькій обл. полягає у тому, що 24 роки там не було української влади.

"Осоружна російська пропаганда - це тільки півбіди. На моє переконання, велика проблема ще й у тому, що у Донецькій обл. 24 роки не було української влади. Та й загалом весь український елемент вважали маргінесом, на них дивилися, вибачте, як на блазнів. Час від часу їм, щоправда, дозволяли одягати вишиванки. Тож не варто дивуватися, що антиукраїнська пропаганда знаходить тут чимало прихильників", - акцентував Жебрівський.

Також Жебрівський повідомив, що наразі готується засідання Кабінету міністрів України, де розглянуть пропозиції про надання із резервного фонду грошей на встановлення на території Донецької обл. передавальних веж для відновлення ретрансляції українського телебачення і радіо.

"Мене вразило, що для того, щоб підготувати проект із відновлення роботи телевеж на горі Карачун, потрібно аж 4 місяці. Такий тривалий термін нас не влаштовує, і все будемо робити значно швидше, шукаючи інші шляхи. В Україні є телевежі, які не використовуються, і ми вивчаємо можливість їх "позичити", привезти і встановити в області, де вони дуже потрібні", - повідомив Жебрівський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Донецької ОДА пропонує облаштувати центри логістики біля пунктів пропуску в АТО.