ua en ru

Що чекати від долара восени: думки експертів

Що чекати від долара восени: думки експертів Фото РБК-Україна

Уряд кілька місяців тому опублікувало бюджетну резолюцію, згідно з якою прогнозує падіння гривні проти долара США до позначки 31,00 грн/дол за період 2018-2020 роках Цю новину оцінили аналітики ЦК Телетрейд

Аналітик ГК TeleTrade Сергій Шевчук розповів нам:

“Курсоутворення національної валюти України піддається циклічності і як показує практика осінь - це період зниження гривні. По-перше, однією з головних причин цього є той факт, що населення країни починає відновлювати сімейний валютний капітал, після того, як витратили долари на відпочинок. По-друге, підготовка до опалювального сезону також дає про себе знати., адже покупка сировини відбувається за американські долари.

Що чекати від долара восени: думки експертів

Ці чинники впливають на динаміку збільшення попиту до іноземній валюті (в тому числі і долар США) і вона зростає. Варто звернути увагу, що за останні три роки вересень місяць - це період першої хвилі, коли починає рости долар проти гривні. Як показує історія - розмір першої хвилі в середньому близько 3 гривень і триває приблизно до жовтня, після чого ринок трохи заспокоюється, але до кінця року тенденція зростання поновлюється.. Саме з-за цього я прогнозую зниження гривні і до кінця 2017 р. один долар США можна буде придбати за 29,00 гривні"

Більш агресивно налаштований аналітик Богдан Терзі. Він вважає, що гривня України може знизиться ще сильніше незабаром:

“Рух ціни національної валюти України корелюється за рухом нацвалюти РФ - це історичний факт і з цим нічого не поробиш. Такий рух викликане історичної зв'язком економік України та Російської Федерації. Зараз ситуація з гривнею на світовому фінансовому ринку досить складна, так як він буде слабшати до американського долара через необхідність погашення боргів по ОФЗ урядом країни.

Що чекати від долара восени: думки експертів

За моїми прогнозами, українська гривня слабшатиме також як і рубль. Я вважаю, гривня в цьому році, а в кращому випадку в наступному протестує історичний максимум на рівні 35 гривень за долар США."