ua en ru

Спекотне літо створило загрозу загоряння військових і вугільних складів, - РНБО

Спекотне літо створило загрозу загоряння військових і вугільних складів. Про це на нараді РНБО заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"На цей час спекотне літо, висока температура і створили загрозливу ситуацію. У регіонах зберігається п'ятий клас вогненебезпеки. Тому, враховуючи досвід минулих років, нам необхідно забезпечити оперативне реагування та вжити заходів для попередження пожеж", - заявив Клюєв.

За його словами, враховуючи такі обставини, була забезпечена перевірка забезпечення заходів безпеки щодо недопущення пожеж на військових складах і на вугільних складах, враховуючи необхідний високий рівень пожежної безпеки на даних об'єктах: "На вугільних складах, особливо при підготовці вугільного палива, виникає така загроза. .. На даний момент на складах знаходиться 10 млн. т вугілля, а на складах на ТЕЦ ще близько 5 млн т. Тому потрібно забезпечити відповідний рівень безпеки на об'єктах ".

Клюєв додав, що перевірки МНС виявили типові порушення правил безпеки: території складів не забезпечені заходами безпеки, немає належного водозабезпечення, не забезпечена робота сигналізаційних систем: "Основна мета нашої роботи - недопущення ситуацій надзвичайного стану в результаті пожеж".

Клюєв додав, що відповідна робоча група до 12 липня підготує звіт про проведені перевірки і роботі, представивши його Президенту.

Як повідомили в МНС, протягом 8-10 липня в Україні буде суха, спекотна погода.