ua en ru

В Україні з 11 липня очікуються інтенсивні зливи подекуди із градом і шквальним вітром

В Україні з 11 липня очікуються інтенсивні зливові дощі подекуди із градом і шквальним вітром. Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

В Україні з 11 липня очікуються інтенсивні зливові дощі подекуди із градом і шквальним вітром. Про це заявив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда (на фото) на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Починаючи з 11 липня можна говорити про посилення активності атмосферних процесів в західних областях. Протягом 12-13 липня на більшій частині України ми чекаємо інтенсивні зливові дощі, які можуть місцями досягати сильних та дуже сильних... Також створюються умови для випадіння граду та шквалистого посилення вітру", - заявив Кульбіда.

За його словами, протягом 8-10 липня в Україні спостерігатиметься суха погода. Короткочасні дощі очікуються лише на окремих територіях в західних і східних областях.

Температура на поточному тижні на заході складатиме +21 ... +21, на півдні та сході +30...+35, на решті території +28...+33.

"Із небезпечних явищ, які можуть нанести шкоду людям і майну, слід чекати локальне випадіння граду, локальне випадіння сильних злив і шквалисте посилення вітру", - підсумував Кульбіда.

Разом із цим, Кульбіда повідомив, що в Києві також очікуються дощі із 11-12 липня. Температура на поточному тижні в столиці буде в межах +26...+28.

За його словами, у східних, південних і частині центральних областей України протягом найближчих двох діб сформується найвищий п'ятий рівень пожежної небезпеки. "Внаслідок спекотної погоди в східних, південних і частині центральних областей станом на сьогодні сформувався небезпечний вже четвертий клас пожежної небезпеки. Протягом найближчих двох днів цей рівень досягне п'ятого класу, тобто найвищого класу пожежної небезпеки", - заявив Кульбіда.

Разом з цим, присутній на брифінгу заступник директора департаменту реагування на надзвичайні ситуації Микола Чечоткін зазначив, що станом на сьогодні ситуація з пожежами у природних екосистемах знаходиться повністю під контролем.