ua en ru

Скарга А.Авакова до ЦВК була повернута йому без розгляду, - Ю.Данилевський

Скарга кандидата на посаду харківського міського голови від ВО "Батьківщина" Арсена Авакова до Центральної виборчої комісії України була повернута йому без розгляду, оскільки не відповідала вимогам ст. 87 закону про місцеві вибори. Про це РБК-Україна повідомив член ЦВК Юрій Данилевський, коментуючи звернення А.Авакова до суду з позовом на ЦВК.
Ю.Данилевський підтвердив, що А.Аваков звернувся до Київського апеляційного адміністративного суду з позовом стосовно бездіяльності, на його думку, ЦВК, оскільки Центвиборчком не розглянув одну з його скарг.
Член ЦВК спростував інформацію, що скарга А.Авакова не була розглянута Центвиборчкомом. За його словами, ЦВК розглянула скаргу, однак повернула її скаржнику, оскільки вона була оформлена невідповідно до ст. 87 закону про місцеві вибори, в якій йдеться про форму і зміст скарги до ЦВК.
За словами Ю.Данилевського, ЦВК не розглядала по суті скаргу А.Авакова, оскільки вона не відповідала закону за формальними ознаками.
Також він припустив, що можливо А.Аваков подав до суду ще до того, коли отримав офіційну відповідь поштою від ЦВК, в якій містились причини нерозгляду його скарги на засіданні ЦВК.