ua en ru

У Зеленського розповіли, коли може запрацювати нова Рада

У Зеленського розповіли, коли може запрацювати нова Рада Фото: Андрій Герус (РБК-Україна/Віталій Носач)

За словами Геруса, Рада може запрацювати в період з 24 серпня по 6 вересня

Нова Верховна рада запрацює у період з 24 серпня по 6 вересня. Про це розповів представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус в інтерв'ю РБК-Україна.

Зокрема, за його словами багато кадрових призначень в міністерствах, відомствах і на держпідприємствах почнуться після того, як почне працювати парламент нового скликання.

"Запрацює (Верховная рада, - ред.) в якийсь із днів в період з 24 серпня по 6 вересня", - зазначив Герус.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія обробила 100% протоколів на позачергових виборах в Раду. За результатами виборів, найбільше голосів отримала партія "Слуга народу", за яку проголосували 43.16% виборців. Друге місце у партії "Опозиційна платформа За життя" з 13.05% голосів.

Третє місце у партії "Батьківщина", за яку проголосували 8.18% виборців. Зазначимо, що за партію "Європейська солідарність" проголосували 8.10% людей, а за "Голос" - 5.82%.

Раніше РБК-Україна писало, що партія "Слуга народу" зберігає шанси отримати монобольшість в парламенті нового скликання. Партія може претендувати на 121 мандат. Крім того, кандидати від "Слуги народу" здобули перемогу в більшості мажоритарних округів.