ua en ru

У Зеленського відповіли на заяву про тиск на Раду суддів

У Зеленського відповіли на заяву про тиск на Раду суддів Фото: Володимир Зеленський (president.gov.ua)

В офісі президента заперечують тиск на Раду суддів

В офісі президента України Володимира Зеленського відреагували на заяву Ради суддів щодо тиску з боку оточення президента. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку офісу у Facebook.

Так, у офісі заперечили звинувачення Ради судді щодо тиску на них з боку радника президента Руслана Рябошапки. В ОП назвали подібні заяви "намаганням деяких осіб зберегти контроль над судовою системою".

Крім того, у офісі зв'язали заяви Ради суддів з "ревізією результатів судової реформи", яка напередодні була оголошена Рябошапкою.

У Зеленського відповіли на заяву про тиск на Раду суддів

Нагадаємо, у п'ятницю, 21 червня, суддя Верховного суду Олег Ткачук заявив, про тиск на Раду суддів з боку офісу президента Володимира Зеленського. За словами Ткачука, офіс Зеленського мав намір вплинути на обрання суддів Конституційного суду та членів ВККС на сьогоднішньому засіданні.

РБК-Україна писало, що Зеленський прийняв рішення створити експертну групу для оцінки результатів проведеної судової реформи і підготовки законодавчих і практичних кроків для вирішення проблем функціонування судової гілки влади.

Крім того, раніше Рада Європи зробила експертну оцінку судової реформи в Україні за період з 2014 по 2018 рік і перевірила відповідність реформи європейським стандартам і рекомендаціям.