ua en ru

Зеленський виступив із зверненням з-за акцій проти "формули Штайнмайєра"

Зеленський виступив із зверненням з-за акцій проти "формули Штайнмайєра" Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Президент пояснив останні дії влади щодо вирішення конфлікту на Донбасі

Президент України Володимир Зеленський виступив з відеозверненням з-за акцій проти "формули Штайнмайєра". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеозвернення президента.

За його словами, він поважає конституційне право громадян України на протест, а також заявив, що не збирається здавати Україну.

"Я поважаю конституційне право кожного громадянина на протест. Я чую вас, і повірте, ніколи не здам Україну. У той же час прошу всіх спокійно і зважено підійти до ситуації і не піддаватися на маніпуляції і провокації деяких осіб. Вони дуже хочуть використати вас, повернути собі можливість грабежу, стати жертвами політичного переслідування і уникнути кримінальної відповідальності", - заявив президент.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що напередодні під Офісом президента зібралися більше тисячі активісти, які протестували проти "формули Штайнмайєра". Також учасники акції озвучили низку вимог до уряду, серед яких-не допустити надання "особливого статусу" окупованим територіям за так званою "формулою Штайнмайєра".

Нагадаємо, 1 жовтня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську представник України Леонід Кучма підписав "формулу Штайнмайєра". Раніше документ погодили радники голів "нормандської четвірки".

Відзначимо, що, за умовами "формули Штайенмайєра", вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей можуть пройти за українськими законами до повернення контролю над ділянкою кордону з Росією.