ua en ru

Зеленський зустрівся з головою Пентагону: говорили про Донбас, НАТО й безпекову допомогу

Зеленський зустрівся з головою Пентагону: говорили про Донбас, НАТО й безпекову допомогу Колаж РБК-Україна: президент України Володимир Зеленський та глава Пентагону Ллойд Остін

Сьогодні відбулась зустріч президента України Володимира Зеленського та міністра оборони Сполучених Штатів Америки Ллойда Остіна. Сторони порушили питання поглиблення взаємодії між країни у сфері безпеки та оборони, безпекової допомоги та ситуації на сході країни.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу офіційного інтернет-представництва президента України.

В рамках сьогоднішньої зустрічі Володимир Зеленський та голова Пентагону приділили увагу подальшому поглибленню взаємодії України та США у сфері безпеки й оборони згідно з домовленостями, що були досягнуті під час візиту президента до Штатів.

Під час розмови президент відзначив оперативність втілення надання додаткової безпекової допомоги від США у розмірі 60 млн доларів. Також сторони порушили питання ситуації на Донбасі й в регіоні Чорного та Азовського морів.

"Глава держави відзначив, що Україна намагається активізувати роботу всіх переговорних форматів задля досягнення миру на сході та відновлення суверенітету й територіальної цілісності", - пише пресслужба.

Зокрема, Зеленський й Ллойд обговорили заходи, які вживає Україна, відповідно до стандартів НАТО для якнайшвидшого досягнення критеріїв членства в Альянсі.

"Під час зустрічі Володимир Зеленський і Ллойд Остін торкнулися питання енергетичної безпеки України та Європи", - додає пресслужба.

В кінці голова Пентагону наголосив на підтримці з боку США щодо незалежності й територіальної цілісності України.

Фото: президент України Володимир Зеленський й голова Пентагону Ллойд Остін (president.gov.ua)