ua en ru

Зеленський погодився на зустріч з батьком Гандзюк

Зеленський погодився на зустріч з батьком Гандзюк Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Батько Гандзюк просив декілька днів тому закриту зустріч з президентом

Батько громадської активістки Катерини Гандзюк - Віктор Гандзюк - попросив про закриту зустріч із президентом Володимиром Зеленським і глава держави погодився. Свою заяву Гандзюк написав на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що наступного дня після прохання Гандзюк Зеленський погодився на зустріч, відповівши йому у коментарях.

"Доброго дня. Давайте зустрінемось в АП. З вами з'єднається Марія (прес-секретар Зеленського, - ред.)", - написав президент.

Зеленський погодився на зустріч з батьком Гандзюк

У своєму зверненні батько активістки писав, що результати розслідування вбивства його доньки незадовільні.

"Виконавці отримали смішні вироки, як за крадіжку велосипеда. Організатор закордоном, та ще не в міжнародному розшуку. Замовники на волі, один керує областю, інші, кажуть, збираються в парламент... Я хочу зустрітися з президентом разом із тими, хто весь час не дає забути про вбивство Каті. Не для піару. Нам потрібна зустріч без камер та журналістів. У нас є дуже важлива розмова і в нас всього одна мета - покарати винних у вбивстві", - написав він.

Нагадаємо, Покровський районний суд Дніпропетровської області 6 червня виніс вироки у справі вбивства активістки з Херсона Катерини Гандзюк. Суд засудив Сергія Торбіна до шести років і шести місяців в'язниці, Микиті Грабчук суд дав шість років в'язниці, Володимиру Васяновичу і В'ячеславу Вишневському - чотири роки, Віктору Горбунову - три роки. Напередодні всі обвинувачені у вбивстві визнали свою провину.

Зазначимо, 31 липня 2018 року в Херсоні вранці невідомий облив кислотою керуючу справами виконкому міської ради і громадську діячку Херсона Катерину Гандзюк. Гандзюк госпіталізували. Громадська активістка померла 4 листопада в результаті сукупності недостатності функціональних систем організму, що розвилася в результаті великих хімічних опіків тіла.