ua en ru

Зеленський розповів про підготовку нового закону про особливий статус Донбасу

Зеленський розповів про підготовку нового закону про особливий статус Донбасу Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року

Президент України Володимир Зеленський заявив, що новий закон про особливий статус Донбасу не буде підписуватися на зустрічі в нормандському форматі. про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеозвернення президента.

За його словами, закон про особливий статус Донбасу діє до 31 грудня 2019 року.

"чи Буде там (на зустрічі в нормандському форматі, - ред.) підписуватися новий закон про особливий статус Донбасу? Ні, цей закон діє до 31 грудня 2019 року. Буде новий закон. Чи будемо ми його самі розробляти і швидко приймати? Ні, ми напишемо його разом у співпраці та публічному обговоренні з усім українським суспільством, не перетинаючи жодної червоної лінії. Ніякої капітуляції, здачі національних інтересів та договорняків", - заявив президент.

Нагадаємо, РБК-Україна повідомляло, що представник уряду у Верховній раді Ірина Верещук заявила, що новий закон про особливий статус Донбасу винесуть на розгляд парламенту після зустрічі в нормандському форматі. Також вона зазначила, що ока парламент не обговорює розробку ніяких законопроектів.

Раніше президент України Володимир Зеленський повідомляв, що в новий закон про особливий статус Донбасу буде імплементована "формула Штайнмайєра". Зеленський зазначав, що новий закон про особливий статус почне діяти одразу після проведення місцевих виборів на Донбасі.