ua en ru

Зеленський підписав указ щодо соцгарантій для ветеранів війни та сімей загиблих військових

Зеленський підписав указ щодо соцгарантій для ветеранів війни та сімей загиблих військових Фото: президент України Володимир Зеленський (Віталій Носач, РБК-Україна)

Президент України Володимир Зеленський підписав указ щодо забезпечення соціальних гарантій для ветеранів війни та сімей загиблих українських захисників. Ним передбачається поліпшення житлових умов вказаної категорії осіб.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Зокрема, уряд повинен вжити заходів щодо соціального захисту, зокрема передбачивши у проекті держбюджету України на 2022 рік видатки на виплату грошової компенсації за належні для отримання житлові приміщення.

Так, це стосуватиметься осіб, які потребують поліпшення житлових умов, з числа:

  • сімей загиблих, зниклих безвісти або померлих унаслідок поранення, одержаного під час участі в антитерористичній операції; осіб з інвалідністю I-II груп, отриманою в результаті участі в АТО;
  • внутрішньо переміщених осіб, які брали безпосередню участь у захисті України від російської агресії;
  • сімей учасників бойових дій на території інших держав, які загинули, зникли безвісти або померли внаслідок поранення, отриманого на території цих держав під час конфліктів; осіб з інвалідністю I-II груп з числа УБД на території інших держав;
  • сімей загиблих учасників, осіб з інвалідністю I-II груп внаслідок подій під час Революції Гідності., а також родин тих, кому посмертно присвоєно звання Героя України за участь у революції.

Також Зеленський ініціював затвердження урядом Державної цільової соціальної програми забезпечення реалізації права на житло осіб, які брали участь у бойових діях, на період до 2025 року.

Крім того, глава держави доручив Кабміну забезпечити з 2022 року функціонування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.