ua en ru

Зеленський підписав свої зміни в закон "Про національну безпеку"

Зеленський підписав свої зміни в закон "Про національну безпеку" Фото: Володимир Зеленський (Віталій Носач/РБК-Україна)

Закон розроблений у рамках реалізації оборонної реформи

Глава держави Володимир Зеленський підписав свій законопроект №3015 "Про внесення змін до розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" закону "Про національну безпеку України" про набуття чинності положень щодо головнокомандувача Збройних сил України, Генерального штабу Збройних сил України, видів і окремих родів військ (сил)". Про це свідчать дані на сайті Верховної ради.

Зеленський підписав свої зміни в закон "Про національну безпеку"

Останній етап проходження - 12 березня повернутий з підписом від президента.

Проект закону розроблено у зв'язку з необхідністю забезпечення реалізації оборонної реформи і впровадження вже у 2020 році нової об'єднаної системи керівництва та управління силами оборони з метою побудови ЗСУ за стандартами НАТО.

Законом передбачене здійснення у Збройних силах України організаційних заходів, спрямованих на трансформацію органів військового управління усіх рівнів, а також введення окремих посад головнокомандувача Збройних сил України та начальника Генерального штабу Збройних сил України.

Підкреслимо, таким чином положення закону про нацбезпеку, що стосуються головнокомандувача ЗСУ, Генерального штабу ЗСУ, видів і окремих родів військ (сил) набирають чинності з 1 березня 2020 року, а не з 1 січня 2021-го, як було передбачено раніше.

Нагадаємо, 4 березня парламент на позачерговому засіданні прийняв цей законопроект авторства глави держави. Документ за основу підтримали 293 нардепа, а в цілому - 292 парламентарія.

Як писало РБК-Україна, на початку лютого Зеленський вніс до Верховної ради законопроект №3015.

Додамо також, парламент схвалив закон президента про допуск на навчання в Україну іноземних військових.