ua en ru

Зеленський скасував указ про проблискові маячки

Зеленський скасував указ про проблискові маячки Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Президент вважає цей указ застарілим

Президент Володимир Зеленський скасував указ №567 "Про заходи щодо впорядкування використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв та номерних знаків на службових транспортних засобах". Про це йдеться на сайті президента.

В указі Зеленського йдеться, "визнати такими, що втратили чинність: указ президента України від 30 березня 2005 року №567". Крім того, цим же указом визнано такими, що втратили чинність п. 6 ст. 1 указу президента від 11 квітня 2008 року №333 "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких указів президента України" та п. 6 ст.1 указу від 16 грудня 2014 року №934 "Про внесення змін до деяких указів президента України", що вносили зміни до указу №567.

Нагадаємо, що сьогодні Зеленський скоротив чисельність співробітників АП і перейменував "Адміністрацію президента" на "Офіс президента". Комісію з реорганізації АП в ОП очолить заступник керівника апарату Адміністрації президента - керівник головного департаменту документального забезпечення Ігор Стасенко.

Раніше Зеленський заявив, що планує перемістити Адміністрацію президента, а на вулиці Банковій створити художній музей. Глава Адміністрації Андрій Богдан заявив, що розроблена концепція передбачає, що переїзд відбудеться без використання коштів держави. Він зазначив, що перенесення АП буде реалізовано за рахунок європейський грантів.