ua en ru

Зеленський скоротив штат АП та перейменував її в Офіс

Зеленський скоротив штат АП та перейменував її в Офіс Фото: Володимир Зеленський (РБК-Україна)

Зеленський змінив назву державної структури

Президент Володимир Зеленський скоротив чисельність працівників АП та перейменував "Адміністрацію президента" на "Офіс президента". Про це повідомляється на сайті президента.

Зокрема, в указі Зеленського говориться, що перший помічник президента, помічник президента, радники президента призначаються на посади та звільняються з посад президентом, який безпосередньо координує їхню діяльність.

Також тепер штатний розпис Офісу президента затверджує керівник апарату Офісу президента. Керівник Офісу президента має у двотижневий строк подати проект положення про Офіс президента України.

Також він має внести пропозиції щодо умов оплати праці працівників Офісу президента, переліку посад державної служби, патронатної служби та посад працівників, які виконують функції з обслуговування, а також встановлення категорій посад державної служби в апараті Офісу президента.

Комісію з реорганізації АП в ОП ,очолить заступник керівника апарату Адміністрації президента - керівник Головного департаменту документального забезпечення Ігор Стасенко.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що планує перемістити Адміністрацію президента, а на вулиці Банковій створити художній музей. Глава Адміністрації Андрій Богдан заявив, що розроблена концепція, яка передбачає, що переїзд відбудеться без використання коштів держави. Він зазначив, що перенесення АП буде реалізовано за рахунок європейський грантів.

РБК-Україна писало, що в квітні в ексклюзивному інтерв'ю РБК-Україна Володимир Зеленський заявляв, що має намір перенести АПУ з будівлі на Банковій.