ua en ru

Зеленський схвалив продовження фінансової реструктуризації

Зеленський схвалив продовження фінансової реструктуризації Фото: Володимир Зеленський (Віталій Носач/РБК-Україна)

Раніше закон підписав спікер Ради Разумков

Президент України Володимир Зеленський 23 вересня підписав законопроект №1070 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації". Про це свідчить інформація на сайті Верховної ради.

Зеленський схвалив продовження фінансової реструктуризації

Останній етап проходження документа - закон підписаний, повернутий з підписом від президента.

Зокрема, передбачається внести зміни до закону "Про фінансову реструктуризацію", які покликані зробити можливим спільне проведення процедури фінреструктурізаціі для кількох боржників, які є пов'язаними особами, але мають різних (несумісних) кредиторів. Документ продовжує можливість застосування механізму фінансової реструктуризації на наступні роки.

Нагадаємо, 19 вересня Рада прийняла в другому читанні законопроект №1070 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації", його підтримали 300 парламентаріїв.

У першому читанні закон ВР схвалила 11 вересня.

Як писало РБК-Україна раніше, влітку 2016 року п'ятий президент України Петро Порошенко підписав проект закону №3555 "Про фінансову реструктуризацію", який передбачає повну реструктуризацію заборгованості за обопільної згоди сторін, а також виключає примусове залучення боржників до процесу реструктуризації. Ухвалення цього закону було необхідно для виконання Україною своїх зобов'язань перед МВФ.