ua en ru

Зеленський призначив нового голову зовнішньої розвідки

Зеленський призначив нового голову зовнішньої розвідки Фото: Валерій Євдокимов (пресс-служба СЗР)

Валерій Євдокимов призначений головою Служби зовнішньої розвідки

Президент України Володимир Зеленський призначив Валерія Євдокимова головою Служби зовнішньої розвідки. Відповідний указ опубліковано на сайті президента.

Відзначимо, до цього призначення Євдокимов був заступником глави СЗР. У 2013 році обіймав посаду начальника управління адміністрації Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, раніше Службу зовнішньої розвідки очолював Владислав Бухарєв, проте у вересні Зеленський перевів його до СБУ на посаду першого заступника голови - начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. Бухарєв займав посаду глави зовнішньої розвідки близько трьох місяців.

На цьому тижні також був призначений новий начальник СБУ в Миколаївській області, яким став Віталій Герсак. До цього він був заступником начальника УВБ (управління внутрішньої безпеки) Служби зовнішньої розвідки, до цього служив в департаменті внутрішньої безпеки СВР. До призначення в зовнішню розвідку працював начальником карного розшуку лінійного відділення станції "Київ-Пасажирський".