ua en ru

Зеленський і Гончарук зустрілися із родинами загиблих на Донбасі військових

Зеленський і Гончарук зустрілися із родинами загиблих на Донбасі військових Фото: Володимир Зеленський (president.gov.ua)

Учасники зустрічі висловили думку щодо законодавства про соціальний захист родичів військових

Президент України Володимир Зеленський та глава українського уряду Олексій Гончарук зустрілися з рідними військових, які загинули під час бойових дій на Донбасі. Про це передає прес-служба президента.

У зустрічі також взяли участь прем’єр-міністр України Олексій Гончарук і міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда.

Як запевнив Зеленський, до кінця осені повинні бути підготовлені зміни до закону про статус ветеранів війни і законопроект про статус добровольців.

Родичі загиблих військових запропонували відзначення наступного року на державному рівні 29 серпня Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави.

Крім того рідні загиблих звернули увагу на те, що багато бійців мають відзнаки "Народний герой", і запропонували опрацювати питання відзначення цих військових державними нагородами, зокрема званням Герой України.

Зеленський із Оксаною Колядою підтримали пропозицію створити при Мінветеранів Раду сімей загиблих військовослужбовців.

Фото: зустріч родичів військових із Зеленським (president.gov.ua)

Нагадаємо, 14 жовтня Володимир Зеленський відвідав штаб операції Об'єднаних сил в рамках робочої поїздки на Донбас. Там він ознайомився з ситуацією на лінії зіткнення в зоні ООС.