ua en ru

Заява Тіллерсона про санкції викликала "здивування" у посольства РФ

Заява Тіллерсона про санкції викликала "здивування" у посольства РФ Фото: Рекс Тіллерсон

У посольстві заявили, що слова Тіллерсона не можуть викликати "нічого, окрім подиву"

Заяву Держсекретаря США Рекса Тіллерсона про бажання "американського народу" вибудувати відносини з РФ за рахунок санкцій викликало подив у посольства Росії в США. Про це повідомляють "РИА Новости".

У посольстві заявили, що слова Тіллерсона не можуть викликати "нічого, окрім подиву".

"У Вашингтоні так і не зрозуміли, що методи тиску і тиску щодо Росії не працюють, і вже тим більше санкціями не домогтися поліпшення відносин", - йдеться в повідомленні.

Раніше Рекс Тіллерсон пояснив введення антиросійських санкцій тим, що американський народ прагне до поліпшення російсько-американських відносин і "бажає" бачити кроки Росії щодо відновлення двосторонніх відносин. Крім того, глава Держдепу висловив надію на встановлення співробітництва між США і Росією за світовими питань. В такому випадку, на думку Тіллерсона, санкції "більше не знадобляться".

У раді федерації заявили про суперечності в заяві Держсекретаря.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що держсекретар Сполучених Штатів Америки Рекс Тіллерсон заявив, що США готові продовжувати співпрацю з Росією, Іраном і КНДР після введення нових санкцій.

Він також додав, що сподівається, що між США і Росією буде продовжуватися співпраця з основних глобальних питань і санкції "перестануть бути необхідними".